Sandra Lagerbratt gav LFK ledningen efter blott 50 sekunder men det blev till sist ändå förlust efter förlängning.
Sandra Lagerbratt gav LFK ledningen efter blott 50 sekunder men det blev till sist ändå förlust efter förlängning. Foto: Filip Landqvist.

Lidköpings FK minuter från cupknall

Sandra Lagerbratt: Känns inte som en förlust
1:37 min

Det var så nära att Lidköpings FK krönte säsongen med en praktskräll. Men 1-0 ledningen i Svenska cupen mot KIF Örebro kvitterades i slutminuterna och det allsvenska laget vann sen med 2-1 efter förlängning.

Trots strålande försvarsspel och en nästintill perfekt genomförd match, blev det alltså förlust för Lidköpings FK mot allsvenska KIF Örebro i Svenska cupens tredje omgång.

– Det är surt. Men jag tycker att vi gjorde det så bra att det inte riktigt känns som en förlust, säger LFK:s målskytt Sandra Lagerbratt.

Nyss nämnda Sandra Lagerbratt gav Lidköpings FK bästa tänkbara start i matchen, som spelades på konstgräs ute i Råda, när hon nickade in 1-0 efter bara 50 sekunder. 

KIF Örebro hade mycket boll under den första halvleken men Lidköpings FK försvarade sig mycket bra och Örebro hade svårt att ta sig förbi en stark LFK-backlinje. 1-0 stod sig fram till paus.

I den andra halvleken var tendensen den samma fortsatt stort bollinnehav för Örebro-laget men de stora chanserna lös med sin frånvaro. Istället stack LFK upp och 1-0-skytten Sandra Lagerbratt fick ett friläge med dryga 20 minuter kvar att spela.

– Jag tänkte placera in bollen men den tog i insidan av stolpen. Det hade varit gott att sätta 2-0 där, säger Lagerbratt.

För att kunna trycka på ännu mer mot slutet av matchen satte KIF Örebro in landslagsstjärnan Lisa Dahlkvist. Något som också betalade av sig och LFK blev, om möjligt, än mer tillbakatryckta. Till slut kom också kvitteringen genom Julia Spetsmark i den 86:e minuten.

I förlängningen fortsatte Örebro att mala ner Lidköpingstjejerna och tio minuter in i den första förlängningshalvleken kom segermålet. Kvicke anfallaren Ogonna Chukwudi rann igenom och slog upp bollen i nättaket bakom en chanslös Jenny Gustafsson i LFK-målet.

Trots förlusten så kunde Sandra Lagerbratt ändå se att laget faktiskt gjort en riktigt fin insats mot ett vasst lag.

– Jag är stolt över alla i laget att vi står upp och kämpa i 90 minuter plus 30. Vi är faktiskt sjukt nöjda, säger Sandra Lagerbratt.

Utöver målskytten Lagerbratt extra plus i LFK till kantspringaren Maria Johansson och lagkapten Marie Sandberg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".