martin johansson
Liberon Martin Johansson har fått sin dom efter tacklingen mot Alan Dzhusoev i premiären. Foto: Filip Landqvist/Sveriges Radio. Arkivbild.

Martin Johansson stängs av i fyra matcher

"Man får lägga lite band på sig, fyra matcher är på tok för mycket"
1:39 min

Villa Lidköpings landslagsspelare Martin Johansson missar fyra matcher efter att han blir avstängd för den tackling han delade ut i premiären mot Sandvikens ryss Alan Dzhusoev.

Det var efter en dryg timmes spel i premiären som Johansson delade ut en hård tackling mot Dzhusoev vilket gav en utvisning och efter matchen valde Sandviken att anmäla till Svenska bandyförbundets diciplinnämnd då SAIK ansåg att smällen tog i huvudet.

Domen blev alltså fyra matchers avstängning vilket innebär att Martin Johansson missar matcherna mot Tellus, Edsbyn, Broberg Söderhamn och Tillberga. Villas tränare Johan Sixtensson är kritisk till avstängningen.

– Man får lägga lite band på sig, jag är ganska frustrerad när jag läser domen just nu. Jag tycker fyra matcher är på tok för mycket.

Tränaren menar att disciplinsnämnden inte påvisar vart tacklingen träffar någonstans och istället antar vart den tacklingen träffar. Nämnden har istället dömt för att tacklingen kan leda till huvudskada, även om tränaren menar att tacklingen tog i bröstet.

– Det stör mig att man dömer på någonting när man egentligen inte vet vad som sker. 

Martin Johansson blir spelklar först till mötet borta mot Sirius den 12:e november och Villa har inte bestämt sig för om de ska överklaga beslutet än. Men tränaren Johan Sixtensson tror inte att det är lönt.

– En överklagan tar sin tid och på den tiden så hinner vi säkert spela de matcherna som han skulle fått som avstängning. Så jag vet inte vad det tjänar till.

Villas libero har tidigare varit avstängd den här säsongen då han fick två matchers straff efter bråket mot Vänersborg i Vänercupen.

Lidköpingslaget hade i sin tur anmält Sandvikens Linus Pettersson efter en närkamp med Villas Johan Esplund men den situationen bedömdes inte som allvarlig och behandlades aldrig av diciplinnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".