Barn med ryggsäckar, bara ryggar syns.
1 av 2
Arkivfoto: Hasse Holmberg/TT
Rasmus Möller (M)
2 av 2
Rasmus Möller (M) Foto: Ellen Zettergren P4 Skaraborg
Lidköping

Moderat kritiserar förskolans situation

Rasmus Möller (M): De har misskött den här situationen
1:22 min

Skolnämndens vice ordförande Rasmus Möller (M) riktar nu skarp kritik mot hur majoriteten i nämnden hanterat förskolesituationen.

Det handlar om de närmare 200 barn som står i kö till förskolan i Lidköpings kommun. Som ska få placering för perioden januari till mars nästa år. Detta är något som skapat en oro bland föräldrar som inte vet om de kan börja jobba i tid.

Lidköpings kommun säger att man kommer lösa situationen med tillfälliga förskolor och att många av de 200 barnen som står i kö, kommer att placeras i redan befintliga verksamheter. Men det är något som förskolepersonal menar kommer leda till ökade barngrupper och i sig en försämrad förskoleverksamhet.

Skolnämndens ordförande i Lidköping, Mario Melani (S), säger att det ökade antal barn som nu väntar på en plats, beror till stor del på ett ökat födelseantal och att det är många barn som tillkommit kommunen. Men det håller inte moderaten och vice ordförande i skolnämnden, Rasmus Möller med om.

– Jag är ytterst kritisk till det här, det är ingen nyhet. Majoriteten i Lidköping har misskött situationen och skapat den här situationen. Det kan ju inte vara en överraskning att det varje år flyttar människor till vår kommun? säger Rasmus Möller (M).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".