Albin Elowson tvåa i Gotland Grand National

0:42 min

Enduroföraren Albin Elowson från FMCK Skövde svarade för en urstark avslutning av Gotland Grand National och körde upp sig till en silverplats.

Elowson kom till Gotland med ett färskt lag-VM guld i juniorklassen från framgången i Six Days och när han nu ställdes mot senioreliten visade han att han håller även på den högre nivån.

Men han gick kräma ut det yttersta för att slutligen hamna näst högst upp på pallen.

Efter en svag start där han hade problem så var det i loppets slutfas som han på ett imponerade sätt körde upp sig.

– Jag hade kramp i två varv och tappade alldeles för mycket på dem i toppen.

Efter att han lyckades häva krampen och hittade rytmen så började klättringen uppåt. Elowson avancerade från fjärde till andra plats och han knappade stadigt in på slutsegraren Kenneth Gundersen från Norge.

Jag gjorde ett försök de sista varven. Då hade jag bra flyt. Jag tog i så mycket jag orkade men det räckte tyvärr inte hela vägen. Man måste vara med ändå från början.

Vad lär du dig av den här Gotland Grand National tävlingen?

– Det är rutin på allting. Men jag kommer att komma tillbaka nästa år. Det är en sak som är säker, lovar Albin Elowson.

I mål var Kenneth Gundersen sexton sekunder före Elowson.

Toppduon var i särklass och veteranen Mats "Lappen" Nilsson som slutade trea var närmare två minuter efter FMCK Skövde föraren.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista