Det blir division 3 nästa säsong för Lidköpings FK
Det blir division 3 nästa säsong för Lidköpings FK efter kvalförlusten mot Vänersborgs IF. Arkivbild. Foto: Tommy Järlström

Lidköpings FK ner i division 3

Patrik Gustafsson: Man känner sig tom
3:05 min

En turbulent säsong fick tråkigaste möjliga slut för Lidköpings FK. Seger med 2-1 i den avgörande kvalmatchen mot Vänersborgs IF räckte inte utan LFK åker ur division 2.

Lidköpings FK:s seger med 2-1 hemma på Framnäs var inte tillräckligt för att laget skulle rädda sig kvar i division 2.

I och med att det blev förlust i bortamötet med 0-1 så gick Vänersborgs IF vidare på fler gjorda bortamål.

– Man känner sig ganska tom, säger tränaren Patrik Gustafsson direkt efter slutsignalen.

Lidköpings FK inledde matchen starkt och tog också helt rättvist ledningen i den 14 minuten genom amerikanen Stephen Golz, som enkelt kunde slå in bollen i öppet mål, efter fin framspelning från vänsterspringaren Kristijan Nikolla.

Med dryga halvtimmen spelad så utökade också LFK sin ledning till 2-0. Detta efter en snabb omställning som avslutades med att Kristoffer Bohrén fälldes av en utrusande Vänersborgsmålvakt. Domaren pakade omedelbart på straffpunkten och straffen sattes säkert dit av vänsterbacken Erkin Hamidovic.

Lyckan höll sig dock inte till pausvilan - för i den sista spelminuten av den första halvleken reducerade Vänersborgarna genom en frispark strax utanför straffområdet. En felplacerad Jeff Gal i hemmamålet fick se bollen passera sig i hans "eget" hörn.

Otur för Lidköpings FK att inte få med sig en tvåmålsledning in i halvtid då man preseterat fin fotboll fram tills dess.

Den andra halvleken blev sedan en taktisk triumf för Vänersborgs IF:s del. De fick matchen precis dit de ville och LFK lyckades inte skapa en enda målchans värd namnet under den andra halvan av matchen. Vänersborgs hade av förklarliga själ ingen anledning att trycka på framåt vilket resulterade i att pausresultatet 2-1 stod sig fram till slutsignalen. Slutsiffror som alltså gör att Lidköpings FK spelar division 3 nästa säsong.

– Vi har ett lag som borde klara det här men det gör vi inte. Det känns bara tråkigt just nu, säger tränaren Patrik Gustafsson.

Gustafsson nämner de många oroligheter som skett vid sidan av planen, där bland många saker Albrim Demalijaj lämnat för IK Gauthiod mitt under pågående säsong och Egzon Llapastica stängts av för doping, som en klart bidragande orsak till degraderingen.

– Det har haft stor påverkan. Dom (reds anm. Demalijaj och Llapastica) är bra fotbollsspelare. Men jag kan inte stå och ursäkta mig med det, vi har ett lag som skulle kunna klara det här ändå, säger Patrik Gustafsson.

Vad gör ni nu?

Jag ska hem och vila en vecka och hålla mig borta. Men vi ska samla ihop det här och om några veckor så drar vi igång inför nästa säsong. 

Mobilisera för att vinna division 3?

Ja, det är klart att så här direkt efter matchen är det ju det man vill - komma upp så snabbt som möjligt, säger Patrik Gustafsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".