Alexandra Roos Skara HF attackerar. Foto Tommy Järlström Sveriges/Radio.
Alexandra Roos satte fyra mål och blev tillsammans med åttamålsskytten Monika Rajnohova målbäst i segern mot Boden. Foto: Tommy Järlström Sveriges/Radio. Arkivbild.

Skara HF tog första vinsten

"Skönt att vi äntligen kan ta den här vinsten"
2:03 min

Segertorkan är bruten för nykomlingen Skara HF. Säsongens längsta bortaresa gav den första fullpoängaren och glädjen lär vara hela vägen hem från Boden efter 23-20.

Den som väntar på något gott riskerar alltid att få vänta alldeles för länge. För Skara HF:s del så varade väntan till den sjätte omgången. Sen kom säsongens första segerjubel.

23-20 vinsten efter den långa tågresan till Boden var lika viktig för tabelläget som för självförtroendet.

Det är det här man strävar efter och vi har haft några matcher där vi hängt med ganska så länge men inte fullt ut. Känns skönt att vi äntligen kan ta den här vinsten.

Inledningsvis var det en jämn tillställning fram till 4-4 men då växlade Skara HF upp och ryckte iväg tack vare fyra raka fullträffar som gav 8-4.

Den ledningen förvaltade sen det lila laget genom hela matchen och släppte aldrig upp Boden till likaläge igen. 

Visserligen var Norrlandslaget så nära som ett mål bakom vid ett antal tillfällen men Skara, som spelade med ett heltaggat försvar, såg till att kvitteringen uteblev.

– Framför allt var det försvarsspelet idag som var jättebra och Wilma Andersson gör en grym match i målet när hon kommer in, analyserar Alexandra Roos.

Framåt var som vanligt Monika Rajnohova ett ständigt hot och blev likt tidigare målbäst med åtta fullträffar.

Överlag så var det många fler som bidrog i Skara HF jämfört med de tidigare matcherna vilket var fullt nödvändigt då nyckelspelaren Elin Ottosson saknades på grund av skada.

Det definitiva avgörande i nykomlingsmötet kom med dryga minuten kvar då först Bodens Emmy Nordmark sköt i Skaras block varpå Alice Nyfjäll satte 22-19 för bortalaget.

Hemmalaget reducerade direkt efter men då replikerade Nyfjäll på nytt och spikade 23-20 vinsten med knappt 20 sekunder kvar.

Trots de två poängen så är Skara fortsatt jumbo i tabellen men det är extremt jämnt på den nedre halvan.

Det skilljer bara en ynka poäng upp till sjunde platsen där H65 Höör för tillfället är placerade.

Härnäst väntar ett högoktanigt derby för Skara HF hemma mot Skövde HF på onsdag och med en seger på kontot så ser den förra Skövdespelaren mycket fram emot att ställas mot sin gamla klubb.

Det ska bli en häftig match på många sätt. En fullsatt Skara idrottshall kommer det att bli. 

Lite extra gott att få med sig en seger i ryggen inför en sån batalj?

– Absolut. Det ger alltid självförtroende och det ska vi leva på ett tag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".