Gudmundur "Gummi" Magnusson. Foto: Jens Prytz / Sveriges Radio
Gudmundur "Gummi" Magnusson. Foto: Jens Prytz / Sveriges Radio

Gudmundur ny tränare för Skövde KIK

"Kanske den största utmaningen någonsin"
1:02 min

Gudmundur Magnusson tar över som tränare för division I-laget Skövde KIK.

Gudmundur "Gummi" Magnusson kommer närmast från Tidaholm GoIF i herrarnas division 4 som han förde till kvalspel där det dock tog stopp och avancemanget uteblev.

– När den här säsongen slutade så var det nästan tänkt att jag skulle ta ett sabbatsår. 

Men Magnusson tänkte om när Skövde KIK hörde av sig och efter att han skrivit på så kommer han nu för första gången någonsin att coacha ett damlag.

Nu har man varit ett antal år inom herrfotbollen och man tycker kanske att man gjort det mesta häromkring så känns det som att det här var något helt annat. Det är stor utmaning för mig, kanske den största utmaningen någonsin.

I år slutade Skövde KIK på en mittenplacering i tabellen där både Lidköpings FK och Gauthiod slutade före KIK i damernas division 1.

Att föreningen nu tar in Gudmundur Magnusson är en del i en satsning där målet är vinna serien och få kvala mot elitettan inom tre år.

Men den nye tränaren vågra inte sticka ut hakan redan till nästa säsong och säga att Skövde KIK ska bli Skaraborgs bästa damlag och ha Lidköpings FK, Gauthiod och nykomlingen Falköpings KIK bakom sig.

– Nej, det vågar jag inte göra riktigt än. Men klubbens amibition är att man ska vara en ledande klubb på damsidan här och det är de ambitionerna jag har också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".