handboll
IFK Skövde ligger i tvist med sin egen spelare Charlie Röxner. Foto: TT/Nesvold, Jon Olav
HANDBOLL

IFK Skövde stänger av spelare

Spelarföreningen: Det här är ett arbetsrättsligt trakasseri
1:38 min

Handbollsspelaren Charlie Röxner stängs av från träning med A-laget mitt under säsongen.

Spelarföreningen Handboll Sverige biträder just nu spelaren Charlie Röxner i en arbetsrättslig tvist med IFK Skövde.

Enligt spelarföreningens juridiska ombud Martin Klette så ska handbollsklubben velat bryta pågående kontrakt och stänga av Charlie Röxner från träning med laget, utan någon saklig grund.

– Juridiskt sett så är det här att betrakta som ett arbetsrättsligt trakasseri, man har inte rätt att stänga av någon som är anställd från sin arbetsplats på det här sättet, säger Martin Klette. 

Charlie Röxner säger själv till P4 Skaraborg att han blev inkallad den 12 oktober ock fick då veta att han blivit avstängd från träning och att klubben ville bryta hans kontrakt i förtid. 

IFK Skövde har erbjudit sig att betala 70 procent av Röxners lön till och med maj 2017 när hans avtal löper ut. Något som Charlie Röxner inte går med på. 

- Genom att agera på det här viset så riskerar de att betala ett skadestånd, det här kan bli en dyr historia för IFK Skövde om de inte respekterar de lagar och regler som finns, säger Spelarföreningens juridiska rådgivare Martin Klette. 

IFK Skövde har meddelat att deras ombud, advokat Staffan Uvabäck, ska höra av sig efter den 1 november och säger till P4 Skaraborg att man inte vill lämna någon kommentar i nuläget, men att man bekräftar att Charlie Röxner stängts av från träning med laget. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".