IFK Skövde värmer upp. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
Charlie Röxner blir fortsatt avstängd från all verksamhet med IFK Skövde och är fri att gå till vilken förening han vill. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
HANDBOLL

IFK Skövde backar i tvisten med spelare

Spelarfacket: Vi är inte överens
1:33 min

Nu ändrar sig klubben och vill ge den avstängda spelaren Charlie Röxner full lön istället mot de 70 procent de först sagt att han skulle få under avstängningen.

I tvisten mellan IFK Skövde och den numera avstängda handbollsspelaren Charlie Röxner så backar nu handbollsklubben mot det deras första erbjudande, om att ge Charlie Röxner 70 procent av sin lön fram tills dess att avtalet löper ut i maj nästa år. Något som Röxner och hans juridiska ombud från Spelarföreningen Handboll Sverige (SHS), inte gick med på. 

Men nu ändrar sig klubben och går istället med på Röxners krav om full lön. 

– Det som man nu föreslår här är att han får nu full lön under den resterande kontraktstiden och har rätt att gå till annan förening när han vill och får han då ersättning från den nya föreningen så ska det gå till avräkning mot den ersättning han får från IFK Skövde. Sen kommer han att vara fortsatt avstängd i all verksamhet som IFK Skövde bedriver. Det säger IFK Skövdes ombud, advokaten Staffan Uvabäck. 

 Vilka är skälen till att man nu ändrar sig?

– Nu är man angelägen att få ett avslut och en harmoni i klubben, det finns ingen anledning till att fortsätta diskutera.

Kan du säga något mer om varför man valt att stänga av honom?

– Det är på grund av disciplinära skäl, flera händelser har inträffat under avtalstiden, jag kan inte gå in mer på detalj, säger advokat Staffan Uvabäck.

Men Spelarförenings juridiska rådgivare och Charlie Röxners ombud, Martin Klette, tycker att IFK Skövde är påväg åt rätt håll, men att det här inte gör att man är överrens.

– Någon avräkning ska inte ske, det var jag och Charlie väldigt tydliga med när vi pratade med ordföranden i IFK Skövde. Om Charlie lyckas hitta en ny klubb så ska den ersättningen vara som en delbetalning mot det skadestånd som Charlie avstår ifrån, säger Martin Klette. 

Vad säger Charlie själv om det här?

– Han tycker såklart att det är orättvisst att bli behandlad på det härt viset. 

Kommer han fortsätta att vilja spela för IFK Skövde?

– Han har sagt att han har varit det, när vi har diskuterat det tidigare.

Vad kommer ni göra härnäst, kommer ni fortsätta driva på i den här frågan?

 – Jag har gett IFK Skövde en deadline för det här med ersättningen till den 11:e november, är vi inte överrens vid den tidpunkten så kommer jag förbereda en stämning, avslutar spelarföreningen juridiska rådgivare Martin Klette.  

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".