brevlåda
Genrebild. Foto: Marie Birkl / TT
SKARA

Fick bryt på posten – åtalas

"Då tog han beslutet att åka in till stan personligen"
1:05 min

Mannen fick inte ha sin brevlåda där han ville. Nu åtalas han för skadegörelse på postkontoret.

Den här mannen bor på landet utanför Skara, och i polisutredningen framgår det att han har stridit en längre tid för att få ha sin brevlåda närmare sitt hus än vad posten bestämt. Han menade också att han inte fick all sin post i sista änden, och att han missade räkningar bland annat.

I polisförhör säger han att han ringde in till Postnord i Skara den här dagen i våras, och att de då la på luren i örat på honom. Då tog han beslutet att åka in till en stan personligen.

– Vad jag har lyckats läsa mig till på Postnords hemsida så har jag rätt till att ha brevlådan utanför mitt hus, säger han i förhöret.

Enligt personalen på postkontoret blev diskussionen högljudd och det slutade med att den här missnöjde mannen tog en kortläsare och drämde i en bänk så att den gick sönder, enligt personalen.

Nu yrkar Postnord på ersättning med 10 000 kronor för kortläsaren, plus att en åklagare på fredagen alltså åtalade mannen för skadegörelse, men själv nekar han till händelsen och vill inte betala.

– Jag rörde ingenting, vad jag kommer ihåg, säger han i förhör.

Mannen har också bett att pappren i det här ärendet ska skickas till honom via e-post, eftersom han inte är säker på att han får det via den vanliga posten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".