Arbetsförmedlingens hemsida.
Så här såg den nya hemsidan hos Arbetsförmedlingens ut den fjärde november 2016. Foto: Anton Wiklund / Sveriges Radio

Arbetsförmedlingens nya hemsida krånglar till det

Susanne Henningsson: Det behövs nästan en manual för att hitta
1:34 min

Sedan Arbetsförmedlingens hemsida gjordes om så upplever många att den har blivit krångligare och gjort det svårare att söka jobb.

På Arbetsförmedlingens facebooksida är det många som har kommenterat kring den nya hemsidan. Där är de flesta är övervägande negativt inställda till den nya hemsidan. 

Susanne Heningsson från Töreboda håller med och menar att Arbetsförmedlingens jobb inte ska försvåra, utan förenkla för den jobbsökande.

–Det är trassligt att hitta på den här nya sidan, det behövs nästan en manual, säger hon.

Filippa Jennersjö arbetar som IT-chef på Arbetsförmedlingen och förstår att den nya hemsidan kan upplevas som krånglig, då man har gjort en del förändringar. Men han säger också att man också tar till sig av kritiken, och ska göra sidan så smidig som möjligt för de jobbsökande. 

– Vår tanke är att det här kontinuerligt ska kunna förbättras och förändras, så att det ska vara så smidigt som möjligt att använda, säger Filippa Jennersjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".