Grästorp mot Skövde IK på hemmais. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Grästorp mot Skövde IK på hemmais. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
HOCKEY DIV 1

Grästorps IK vann mot Skövde IK

Jesper Sellin GIK: Vi är klart glada
2:58 min

Grästorp vann det så kallade "lilla derbyt" mot Skövde IK med 5-2 på hemmais. Skövde ledde med 2-0 efter första perioden men sedan vände hemmalaget och vann.

Skövde IK började matchen bäst och gjorde också två mål i senare delen av första perioden genom Johan Wiklund och Erik Dahné.

Men i den andra fick hemmalaget en smakstart och kunde reducera till 1-2 efter endast 48 sekunder i powerplay då Marcus Johansson vispade till pucken strax innanför blå och den satt högt bakom SIK:s målvakt.

En repris på detta kom efter 16.02 också i powerplay för GIK då Carl-Johan Svensson gjorde nästan likadant och det var 2-2 inför sista perioden.

Mål eller inte? Den sista perioden blev speciell. Efter 3.34 blev det riktigt rörigt vid Grästorps målbur. Det var riktigt trångt och pucken mot mål. Domaren blåste mål men det blev vilda protester hos hemmalaget. Spelarna flockades kring domaren och ville inte acceptera det. Domartrion diskuterade så småningom med varandra och resultatet blev till slut inget mål.

Detta verkade tända GIK och Jesper Sellin som gjorde 3-2 efter 6.01 och ökade på till 4-2 efter 10.07 då när GIK var en man kort. Det kändes klart men Skövde försökte och tog ut målvakten några minuter från slut och då kunde Linus Tjulander göra 5-2 i tom kasse efter 18.17. GIK har nu 20 p och närmar sig strecket för allettaspel. Vad har då hänt med laget på senare tid?

– Vi är här varje dag och försöker förbättra oss hela tiden. Man får lite självförtroende av en seger och så kommer en seger till och så blir man lite större, säger tvåmålsskytten Jesper Sellin.

Skövde IK gjorde det helt ok i den första perioden men sedan blev det för många utvisningar och andra misstag som Grästorp kunde utnyttja. Nu gäller det att ladda om inför nästa derby redan på måndag mot Mariestad BoIS i Katrinhallen.

– Det är bara hem och ladda om och träna på imorgon och bara köra på. Det blir spännande, menade målskytten Johan Wiklund, som satte sin första puck för säsongen.

Grästorps IK - Skövde IK  5-2 (0-2, 2-0, 3-0)

Målen GIK: Jesper Sellin 2, Carl-Johan Svensson, Marcus Johansson, Linus Tjulander

Målen SIK: Johan Wiklund, Erik Dahné

Publik: 573

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".