Anna Ahlstrand
1 av 3
Anna Ahlstrand blev avtackad av sin klubb Kopparbergs/Göteborg som hon representerat i 11 säsonger i damallsvenskan. Foto: Kristoffer Hilmersson / Sveriges Radio
Anna Ahlstrand
2 av 3
Ahlstrand fick starta sin sista match som avbytare, men blev inbytt i matchens slutskede. Foto: Kristoffer Hilmersson / Sveriges Radio
Anna Ahlstrand Kopparbergs Göteborg
3 av 3
Anna Ahlstrand fick spela i drygt 15 minuter och vann även sin sista match mot Piteå med 2-0. Foto: Kristoffer Hilmersson / Sveriges Radio

Veteranen Ahlstrand tackar för sig

"Jag har pratat med lite klubbar hemifrån"
1:22 min

I helgen tackade fotbollsveteranen Anna Ahlstrand från Lidköping för sig i damallsvenskan, efter över 10 år i ligan.

36-åringen gjorde debut i damallsvenskan 2001 och spelade nu sin sista match med sitt Kopparbergs/Göteborg på lördagen. Det var ett ganska vemodigt farväl för Ahlstrand.

– Det känns lite konstigt. Det är lite vemodigt, säger hon.

Rådatjejen Anna Ahlstrand från Lidköping började också karriären i just Råda BK som liten. Men 1999 hamnade Ahlstrand i Holmalunds IF som hon hjälpte till att ta upp till allsvenskan och sen dess blev hon kvar i högstaligan. Elva säsonger spelade hon med Kopparbergs/Göteborg som värvade henne.

Hon gjorde bara en avstickare mellan 2006 och 2008 då hon flyttade till Gauthiod en kort sejour, men valde senare att återvända till Kopparbergs/Göteborg.

– Det var skitkul när jag kom tillbaka 2009. De åren kom vi tvåa i serien och vann cupguld och fick spela i Champions League. De åren var nog höjdpunkten.

Även pappan Tommy Ahlstrand har många minnen från dotterns karriär efter att ha rest med och följt henne.

– Jag har varit med alla åren. Jag har fått vara med i London och Paris på Champions League matcher och det har varit så roligt i alla år. Jag har fått så mycket av att hänga med dottern och jag är väldigt tacksam, säger han.

Efter över tio år i allsvenskan tackar nu alltså Anna Ahlstrand för sig på elitnivå, men hon stänger samtidigt inte dörren för en lokal comeback.

– Jag har pratat med lite klubbar hemifrån om att kanske vara tränare eller spelande tränare så det kanske inte är helt slut.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".