Vägen avstängd.
1 av 2
Vägen förbi garaget har stängts av och garaget spärrats av i väntan på teknisk undersökning. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio.
Koner som meddelar att vägen är avstängd på grund av olycka.
2 av 2
Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio.

Explosionsrisk vid brand – boende evakuerades i natt

Det brinner i ett större garage i Dala-trakten öster om Stenstorp. Risken för att gasoltuber skulle explodera gjorde att närboende fick evakueras i natt.

Branden upptäcktes vid 03-tiden i en garagebyggnad som ligger strax väster om Dala längs vägen mot Öja och Högstena.

– Garaget har använts som verkstad, säger Margita Johansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Skövde.

– Eftersom det fanns gasoltuber i garaget så fick de som bor nära garaget evakueras från hemmet under en stund i natt, ifall det skulle explodera. Men nu har de kunnat gå tillbaka in igen.

När det finns risk för explosion så tvingas även räddningstjänsten backa undan av säkerhetsskäl. Därför brinner garaget fortfarande och kommer att brinna ner. Väg 2865 förbi platsen är avstängd. 

Enligt polisen är brandorsaken oklar, varför en förundersökning om misstänkt mordbrand inletts så att polisen kan spärra av och skicka dit tekniker när brandresterna svalnat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".