Jimmy Ahlander
Jimmy Ahlander. Foto: CHRISTOPHER JOHANSSON / SVERIGES RADIO
FILM

Jimmy från Undenäs gör film i Los Angeles

"Det har ju gått väldigt bra"
2:34 min

För drygt tio år sedan satsade Jimmy Ahlander från Undenäs på sin dröm - att kunna leva på att göra film i USA.

– Bara bollen kommer i rullning så kommer det ordna sig, sa Jimmy Ahlander för åtta år sedan när P4 Skaraborg intervjuade honom på plats i LA. 

Nu har vi träffat honom igen under ett besök på hemmaplan, och vi satte oss i ett par blåa soffor på Högskolan i Skövde där han pluggade i början av 2000-talet.

– Det känns bra. Kul att vara tillbaks.

Han har gått från kortfilmsvinnare i Göteborg, volontärjobb som grafiker på en skola i USA till idag då han jobbar som regissör för reklamfilmer och musikvideos med eget företag. Över 100 stycken har det hunnit bli med olika bolag och band som Capital Cities och Smashing Pumpkins. 

– Det har ju gått väldigt. Det svåra har ju varit att få jobba överhuvudtaget med alla visum och så. Men i början får man ju jaga jobb, och nu är det tvärtom att folk jagar oss. 

En resa till Undenäs, det blir det någon gång per år. Till familjen för att semestra med sin egen familj som han bor med i Los Angeles vid Stilla havet. Då åker han från jobbet till lugnet.

– Då blir det till att slappna av och äta mammas mat, hehe.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".