Per Andersson, nuvarande ordförande i IFK Skövde handboll.
Per Andersson, ordförande i IFK Skövde handboll som hörs på inspelningen. Foto: Torbjörn Nilsson / Sveriges Radio.
HANDBOLL

Röxners tvist fortsätter – spelade in med dold mikrofon

"Det får du tamejfan inte göra Charlie Röxner"
1:45 min

P4 Skaraborg har tidigare berättat om att IFK Skövde stängt av handbollsspelaren Charlie Röxner mitt under säsong av disciplinära skäl.
Samtal spelades in med dold mikrofon och nu växer tvisten.

Spelarföreningen handboll Sveriges hemsida publicerades en ljudinspelning från ett möte mellan Charlie Röxner och IFK Skövdes ordförande Per Andersson som ägde rum innan han stängdes av. Ett möte som spelarföreningen anser är att betrakta som trakasserier och ren mobbning från klubbens sida för att få Röxner att avbryta kontraktet.

Ljudinspelningen handlar om att IFK Skövde anser att Charlie Röxner haft på sig fel träningsbyxor vid en tidig morgonträning fem i halv sex på morgonen.
Där ska han enligt klubben och inte burit byxor som kommer från IFK Skövde klädsponsor. Något som sponsorn ska ha reagerat på. När Charlie Röxner ber att själv få kontakta sponsorn och be om ursäkt blir ordföranden upprörd.

– Du ringer inte till honom, du har inte den befogenheten att ringa till honom. Det får du ta mig fan inte göra Charlie Röxner, hörs Per Andersson säga i inspelningen.

Charlie Röxner vill med ljudinspelningen förtydliga att klubben inte talar sanning utan att det enbart handlar om att han inte ska ha haft rätt träningsbyxor på sig under en träning och därför väljer han att publicera inspelningen på spelarföreningens hemsida.

P4 Skaraborg har varit i kontakt med IFK Skövdes ordförande Per Andersson som i nuläget inte vill uttala sig.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".