Montage av pepparkakor och Linda Andersson
Linda Andersson håller bakskola och delar med sig av sina pepparkaksbrownies. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix/Roger Olsson

Förnya julbaket med pepparkaksbrownies

Linda Andersson från Lindas bakskola bjuder på sitt recept på sina juliga och ljuvliga pepparkaksbrownies.

Pepparkaksbrownies

12 bitar

125 g smör
2 ½ dl strösocker
1 dl kakao
1 nypa salt
½ tsk kanel (kan uteslutas)
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl

Garnering
12 pepparkakor 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut pepparkakorna i botten på en form, ca 18 x 25 cm för att kolla att de får plats.

2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt, kanel, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.

3. Lägg i ett bakplåtspapper i formen eller smörj och bröa. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter).

4. Lägg ut pepparkakorna jämnt på smeten.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min beroende på hur kladdiga du vill ha rutorna. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i rutor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".