handboll
Tvisten mellan IFK Skövde och spelaren Charlie Röxner är på väg mot en lösning. Foto: TT.

IFK Skövde går med på Charlie Röxners krav

"De har accepterat kravet som Charlie Röxner hade"
1:54 min

IFK Skövde har gett ett förslag till förlikning där de går med på kraven som den avstängde spelaren Charlie Röxner och Spelarföreningen Handboll Sverige ställt på klubben.

– Utan att gå in på alla detaljer så har man accepterat kravet som Charlie Röxner hade, säger Martin Klette som är Charlie Röxners juridiska ombud.

IFK Skövdes förslag på en förlikning går ut på att Röxner får behålla sin lön fram till att avtalet löper ut i maj nästa år.

Röxner får även behålla lönen fullt ut även om han går till någon annan klubb och IFK Skövde gör därmed avkall på kravet att hans ersättning från en eventuellt ny klubb skulle räknas av på hans lön från IFK.

I utbyte så kommer Spelarföreningen Handboll Sverige inte att kräva något skadestånd av IFK Skövde och heller inte stämma föreningen och driva någon rättslig process.

Jag tolkar det som en eftergift från klubbens sida och det viktiga är väl att Charlie Röxner har möjlighet att få någon form av kompensation för det han har fått utstå.

– För spelarföreningen innebär detta att vi har skickat signaler att som arbetsgivare kan man inte göra hur som helst utan man måste agera på ett visst sätt. På det viset så har väl Charlie Röxner och vi fått igenom lite av det vi var ute efter, fortsätter Klette.

P4 Skaraborg har även pratat med IFK Skövdes juridiska ombud, advokat Staffan Uvabeck, som bekräftar att han lämnat ett förslag till spelarföreningen och Martin Klette men han vill dock inte gå in i detalj på innehållet.

Uvabeck uppger vidare att förhandlingarna har varit positiva och allt beräknas att var löst i nästa vecka.

Det är än så länge ett förslag och i nästa vecka ska det slutförhandlas och skrivas under om allt går enligt plan, uppger Martin Klette.

Då kommer nog Charlie Röxner vara i vart fall lika missnöjd som Skövde, men kanske lika nöjd.

Tvisten mellan IFK Skövde och spelaren Charlie Röxner har varit minst sagt infekterad och hans avstängning har grund i att han vid en tidig träning i oktober, klockan fem i halv sex på morgonen, ska haft på sig fel träningsbyxor som inte var av samma märke som Skövdes klädsponsor.

Något som föreningen menade var ett kontraktsbrott. IFK har också hävdat att det varit flera disciplinära skäl som ligger bakom avstängningen, dock utan att precisera vad Röxner ska ha gjort fel.

Vid ett tillfälle i februari tidigare i år fick Röxner en skriftlig varning av klubben. Något som han också bekräftar men han motsatte sig varningen.

Röxner har å sin sida hävdat att han varit utsatt för trakasserier och ren mobbning från klubbens sida och tagit strid för att häva avstängningen och den lönesänkning som IFK ville genomföra.

Nu pekar alltså allt på att han får sin vilja igenom då IFK Skövde enligt förslaget gått med på Röxners krav.

P4 Skaraborg har varit i kontakt med IFK Skövdes ordförande Per Andersson som inte vill kommentera en eventuell uppgörelse mellan föreningen och Charlie Röxner.

Charlie Röxner själv är fåordig kring förslaget till förlikningen och hänvisar till Martin Klette men säger till P4 Skaraborg att han under alla omständigheter inte kommer att spela för IFK Skövde i framtiden.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".