Linus Karlsson med sin skinande silvermedalj som han tog vid Paralympics i Rio.
Linus Karlsson med sin skinande silvermedalj som han tog vid Paralympics i Rio. Foto: Jens Prytz/Sveriges Radio. Arkivbild.

Linus Karlsson kan vinna pris på Idrottsgalan

Linus om nomineringen: Fick reda på det när du hörde av dig
1:27 min

Bordtennisspelaren Linus Karlsson från Grästorp har, tillsammans med sin pingiskollega Emil Andersson, blivit nominerade till årets lag på Idrottsgalan. När P4 Skaraborg nådde Linus under förmiddagen visste han inte om nomineringen.

– Det var när du skickade sms om det, säger Linus Karlsson om hur han fick reda på att han var nominerad till priset.

Emil Andersson och Linus Karlsson är nominerade för sitt silver i bordtennisens lagtävling vid Paralympic i Rio i somras.

De tre andra nominerade i kategorin Årets lag är damlandslaget i fotboll, som även dem tog silver vid OS i Rio, mixed-landslaget i truppgymnastik för sitt EM-guld och seglingsteamet Anna Östling som tog VM-guld i matchracing. 

När vi på P4 Skaraborg fick tag i Linus Karlsson under förmiddagen så var Grästorpskillen ännu inte informerad om nomineringen.

– Nä, ni var först på bollen där, säger Linus Karlsson.

Linus tycker att damlandslaget i fotboll får gälla som favoriter att ta hem priset men hoppas givetvis att han och Emil Andersson har en chans. Och han betonar äran i att bara vara nominerad.

– Det känns mäktigt tycker jag. Speciellt att vara det i Årets Lag betyder extra mycket för min del, säger han och tillägger:

– Det är inte mycket som kan toppa det.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".