Svårare att köpa knark i Skara och Falköping

Tillgången på knark i Skara och Falköping har minskat radikalt efter att polisen avslöjat två försäljningsställen i de båda städerna. 

De etablerade narkomanerna kommer säkert att hitta nya vägar för att få tag på droger. Men ett antal oerfarna knarkare blir nu utan.

- Det är ju många som provar narkotika för första gången under sommaren. Så det är bra att vi uppdagade det här just nu, säger Jan-Ove Fröberg, narkotikapolis i Skaraborg.

- Vi har indikationer från lokala poliser att det är svårt att få tag på amfetamin i Skara och Falköping just nu. Då har vi ju lyckats för stunden i alla fall.

Fem personer dömdes på tisdagen för den här knarkhandeln som uppdagades i maj iår. Längst straff, två års fängelse, fick en kvinna i 40-årsåldern som sålt amfetamin i sin bostad Skara.

I det andra fallet var huvudmannen en 46-årig man. Han dömdes till fängelse i ett år och sex månader för liknande knarkhandel i Falköping.

De båda försäljarna har inte haft kontakt med varandra. De har var och en på egen hand hämtat in knark till Skaraborg, berättar Jan-Ove Fröberg.

- Personen i Falköping har rest med tåg till Alingsås och Herrljunga och hämtat narkotikan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".