IFK Skövde anfaller mot Ricoh. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
IFK Skövde kunde inte följa upp spelet som man hade mot Ricoh utan föll borta mot IFK Karlskrona. Foto: Andreas Johnsson/Sveriges Radio.
HANDBOLL

Förlust för IFK Skövde

"Sätter oss i en taskig situation inför andra"
1:10 min

Det blev förlust för IFK Skövde när man gästade Karlskrona med 29-27 efter att ha legat under med 16-9 i paus.

De viktiga bottenmatcherna avlöser varandra för IFK Skövde just nu och laget hade nog hoppats att spelet man hade mot Ricoh kunde följa med till Karlskrona.

Istället öppnade laget matchen svagt och Karlskrona kunde dra iväg till 4-0 direkt i början av matchen. Skövde hade sen svårt att komma in i matchen och i halvtid så var resultatet 16-9 till Karlskrona.

– Det är klart att det är oerhört surt att vi spelar så dåligt i första och sätter oss i en taskig situation inför andra. Sedan tycker jag att vi visar bra moral som kommer tillbaka i andra och med lite flyt kanske kunde nypt en poäng, säger IFK Skövdes lagkapten Kristian Svensson.

I andra halvlek så klev ett helt nytt IFK Skövde ut på planen och stod för en fin upphämtning men som alltså inte räckte hela vägen. Även fast Skövde vann andra halvlek med 18-13 så räckte det inte till för att bli några poäng.

– Vi tar med oss andra halvlek från den här matchen som jag tycker är riktigt bra där vi kämpar och står upp för varandra, säger Kristian Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".