Kommunalrådet Kjell Hedvall (S) tänker inte längre strida för att stoppa uteserveringen utanför hans bostad. Foto: Jens Prytz/Sveriges Radio.
Kommunstyrelsens ordförande Kjell Hedvall säger till tidningen att det inte finns några problem och att man inte ska överdriva detta. Foto: Jens Prytz/Sveriges Radio.

Kritik mot kommunstyrelsen i Lidköping

Per Gunnar Lindahl: Det är riktigt allvarligt
1:27 min

Lidköpings kommunstyrelse har brister i den interna styrningen och kontrollen, det tycker nästan hälften av de som sitter i kommunstyrelsen.

Kommunens revisorer har i uppdrag att granska kommunens verksamhet och det var efter en enkätundersökning hos politiker och högre tjänstemän som uppgifterna om brister i verksamheten kommit fram, något som Nya Lidköpings-Tidningen var först med att berätta.

Undersökningen gjordes bland politiker och högre tjänstemän där de bland annat fick frågan om de tycker att verksamheten i kommunstyrelsen styrs på ett aktivt och bra sätt. 42 procent av politikerna i kommunstyrelsen svarade"inte alls" eller "till viss del".

–Det tycker inte alltid att de får det beslutsunderlag de borde ha. Eftersom det är så många som har svarat så så tycker vi att det är riktigt allvarligt, säger revisorernas ordförande Per Gunnar Lindahl (M) till P4 Skaraborg.

Men kommunstyrelsens ordförande Kjell Hedvall (S) menar att det här handlar om partipolitik och kritik från oppositionen. När han har frågat sina partikamrater har han fått en annan bild.

–Det är en subjektiv värdering hos moderater som ligger till grund för det här, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".