Ove Nordström (V)
Ove Nordström (V), ledamot i styrelsen för Skaraborgs sjukhus. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio
ILIZAROVPATIENTERNA

Sjukhuspolitiker: Direktören fick det här i knät

"Det var kanske inte den starten han önskade sig"
1:35 min

I går höll styrelsen för Skaraborgs sjukhus sammanträde. Efteråt ställde vi frågor kring den pågående utredningen av Ilizarovoperationerna på sjukhuset. Direktören Jörgen Thorn ville inte prata om ärendet.

Efter sammanträdet ville vi ställa frågor till sjukhusdirektör Jörgen Thorn som hittills under vår granskning av Ilizarovpatienterna inte velat ställa upp på någon intervju i radion.

– Ni har ju fått besked flera gånger nu att vi inte har några ytterligare kommentarer från sjukhusledningen kring det ärendet, eftersom det är pågående, sa Jörgen Thorn.

Hur är arbetsmiljön i dag tycker du på ortopeden?

– Nu kommenterar inte jag detta ytterligare. Nu får du nöja dig så, nu räcker det.

En av politikerna i sjukhusstyrelsen är vänsterpartisten Ove Nordström från Källby:

– Jörgen kom ju in som ny direktör och fick allt det här i knät. Det var kanske inte den starten han önskade sig. Men jag tror att det kommer bli bra. Han kommer att jobba bra med detta, säger Nordström.

Har ni haft detta uppe på något möte efter presskonferensen?

– Inte mer än att vi diskuterat vad som är pågående med IVO och så vidare. Så har vi sagt att vi ska avvakta till den utredningen är klar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".