Matfestivalen i Skövde 2016
Foto: Linnea Frimodig / Sveriges Radio
SKÖVDE

Blev pistolhotad under matfestivalen

En man i 20-årsåldern åtalades i dag för att ha tryckt en pistol mot huvudet på en för honom helt okänd person i centrala Skövde.

Det hela hände under matfestivalen i somras när mannen hamnade i tjafs med en annan man på gatan. Båda inblandade var påverkade av alkohol.

– Killen drog sedan fram en pistol ur sin jacka. Han gjorde en mantelrörelse. Pistolen såg ut som en polispistol, klassisk svart, säger den utsatte mannen i polisförhör.

– Killen tryckte pistolen mot min panna. Den kändes tung och äkta. Jag minns inte de kommande trettio sekunderna.

Gärningsmannen medger i sitt förhör att han riktat pistolen mot den andre. Han säger att det rörde sig om ett soft airgun-vapen, och att han tog fram det för att han kände sig hotad.

– Jag pekade med den mot killens bröstkorg och sa åt honom att backa, säger han i förhör.

Mannen nekar dock till grovt olaga hot, som han åtalas för. Anledningen till att han bar med sig det här luftvapnet var att han "har folk efter sig", säger han till polisen. Han säger också att han är ångerfull och att han skulle vilja be den andre mannen om ursäkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".