Misstänktes slicka patient på brösten – frias

Den läkare på Skaraborgs sjukhus Skövde som åtalats misstänkt för att ha tafsat på en kvinnlig patient frikänns nu för sexuellt ofredande av Skaraborgs tingsrätt.

Det var för ungefår ett år sedan när kvinnan sökte akutvård för huvudvärk som hon kom i kontakt med läkaren på Skaraborgs sjukhus. Läkaren gjorde en undersökning kring problemen hon sökte för men sedan började de prata om kvinnans bröstimplantat.

Mannen bad då att få känna på dem vilket kvinnan gick med på, och att de var överens om det råder det inte inga tvivel om enligt tingsrättens dom. 

Uppgifterna att han ska ha slickat kvinnan på brösten framstår däremot som osäkra eftersom kvinnan inte såg vad som hände.

Tingsrätten skriver också i sin dom att läkaren brutit mot grundläggande läkaretiska principer. Men detta innebär inte i sig att han gjort sig skyldig till sexuellt ofredande.

Läkaren jobbar inte kvar på Skaraborgs sjukhus längre.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".