Blandade känslor för flygskatten

"Du får betala tamejfan för allting, någon gång får de ju hejda sig"
3:59 min

Idag blev det klart att regeringen kommer att lägga fram ett förslag om skatt på flygresor. Men skatten går inte hem hos alla skaraborgare.

Skatten är tänkt att styra om resor till mer miljövänliga alternativ. Men förslaget väcker oro inom branschen som menar att det kommer att driva bort arbetstillfällen från Sverige.

Och alla skaraborgare tycker inte heller att en skatt på flygresor är något att ha.

– Själv flyger jag väldigt mycket och det kommer bli dyrare och det kommer också drabba mina kunder. Så jag tycker att den nya skatten verkar onödig, säger Jan Karlsson från Vara.

Carina Christenssen från Vara håller dock inte med Jan Karlsson utan tycker att skatten vore bra att lägga på för miljön.

– Det är inte fel med skatten tycker jag. Flygen är de stora bovarna i utsläpp så jag tycker det är rimligt.

– Det skattas så oerhört mycket ändå. Du får betala undervägsavgifter och landningsavgifter och du får betala tamejfan för allting. Någon gång får de ju hejda sig, säger Jan Abrahamsson från Vara.

Ellinor Larsson från Grästorp är inne på samma spår som Jan Abrahamsson och tycker att Sverige redan har för mycket skatter.

– Jag tycker inte det vore bra med en flygskatt. Jag tycker vi redan betalar mycket skatter, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".