Sargon Abraham nära att göra mål. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Sargon Abraham nära att göra mål. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
FUTSAL

Sverige spelade oavgjort mot Danmark

Sargon Abraham: Vi förtjänade mer
1:53 min

Det blev oavgjort 2-2 i premiären av Nordiska Mästerkapen i Arena Skövde mellan Sverige och Danmark. I paus ledde Sverige med 1-0.

Sverige inledde bäst och skapade en del möjligheter i första halvlek och laget tog också ledningen  med 1-0 halvvägs in i halvleken, när Stefan Ostojic satte sitt första mål. Sverige pressade på men inga fler mål innan paus.

Första halvlek var riktigt bra, som Sargon Abraham från Skövde United uttryckte det. 

I den andra halvleken så ökade Danmark trycket framåt och då kom också kvitteringen till 1-1 genom ett oturligt självmål från Sveriges sida.

Det böljade fram och tillbaks och båda lagen hade chanser med några fler från Sveriges sida och 2-1 ledning kom också då Stefan Ostojic gjorde sitt andra. Men ledningen varade inte länge, blott 30 sekunder senare var det kvitterat till 2-2 genom Adam Fogt och det stod sig sedan tiden ut.

Sverige försökte med att plocka ut målvakten sista minuten men man lyckades inte att göra något mer mål.

Resultatet är jag inte riktigt nöjd med. Det känns som vi låg närmast segern, menade förbundskaptenen Charbel Abraham.

I den andra matchen mellan Finland och Norge så vann Finland med 4-0. Nästa match möter just Sverige Finland i Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".