hallpressen västgöta tidningar tidningar
Foto: Marie Schnell / Sveriges Radio

Åtta får sluta på Västgöta-Tidningar

"Vår förhoppning är att journalistiken inte ska drabbas"
1:21 min

Åtta tjänster kommer att försvinna från Västgöta-Tidningar där Skaraborgs Läns Tidning, Skövde Nyheter, Västgöta Bladet och Falköpings Tidning ingår.

Västgöta-Tidningar är i sig en del av Hallpressen som vi tidigare har berättat att de måste varsla tjänster i en del av ett sparpaket på 20 miljoner kronor.

Nu är de lokala förhandlingarna alltså klara och trots varslet så är ansvarig utgivare för Hallpressen Marie Johansson Flyckt positiv inför framtiden.

– Det är dubbla känslor, det är alltid tråkigt att bli färre men vi kommer nu ha nya arbetssätt där vi kommer bli effektivare. Det känns också bra är att vi inte har behövt säga upp någon mot sin vilja trots varslen.

Efter att Västgöta-Tidningar nu måste gå ner i personal så förändrar de också sitt arbetssätt. De kommer att centralisera sin papperstidningsproduktion till Jönköping och samtidigt göra en stor digital satsning.

Marie Johansson Flyckt tror därför inte att varslet kommer att påverka journalistiken för de fyra tidningarna i Skaraborg.

– I och med att vi lyfter hela papperstidningsproduktionen från de lokala redaktionerna där man planerar tidningarna idag och effektiviserar den så är vår förhoppning att journalistiken inte ska drabbas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".