Rasmus Dahlin i en SHL-match mot Malmö i oktober.
1 av 2
Rasmus Dahlin i en SHL-match mot Malmö i oktober. Foto: Adam Ihse/TT
Rasmus Dahlin i närbild
2 av 2
Rasmus Dahlin. Foto: Adam Ihse/TT

In på skinnet på Sveriges största hockeytalang

"En av de bästa unga spelare jag haft förmånen att träna"
2:59 min

Hör 16-årige backtalangen från Skaraborg, Rasmus Dahlin själv berätta om tillvaron i Frölunda, tankarna kring NHL, Junior-VM och hur det är sköta sin egen tvätt.

Den 23 oktober i år blev Rasmus Dahlin från Lidköping/Grästorp den förste spelaren någonsin, född på 00-talet, att spela i SHL. Bara veckor senare gjorde han också sitt första SHL-mål i toppmötet med Karlskrona.

Han hyllas runt om i hockeyvärlden som en av de absolut största talangerna. Lagkamraten och landslagsspelaren Joel Lundqvist säger att Rasmus är den största talangen han spelat med och tränaren Roger Rönnberg stämmer in i hyllningskören.

– En av de mest talangfulla unga hockeyspelarna jag har haft förmånen att få träna, säger Rönnberg.

 Rasmus Dahlin själv slår ifrån sig hyllningarna och säger sig inte ens ha märkt att han har en talang för ishockey.

– Det kan jag inte påstå att jag har märkt. Jag har haft lite tur med en del finter och så som folk kanske har sett, säger han.

 Även om Rasmus inte vill erkänna det själv så kan det ju inte bara vara tur som ligger bakom hans framgångar. I reportaget hör du honom svara på frågan om just det. Han berättar också om vad som alltid finns kylskåpet, hur han klarar av att sköta tvätten och om att han inte lockas av kompisarna som är ute och festar.

Givetvis får han svara på frågor om NHL och Junior-VM också. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".