Inspel till Adam Samuelsson IFK Skövde. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Inspel till Adam Samuelsson IFK Skövde. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
HANDBOLLSLIGAN

IFK Skövde föll knappt mot IFK Kristianstad

Adam Samuelsson om uddamålsförlusten
2:06 min

IFK Skövde förlorade med ett mål 32-33 i Arenan mot svenska mästarna IFK Kristianstad. I paus ledde hemmalaget med 18-15.

Hemmalaget gjorde en bra match, särskilt i första halvlek och även i slutet på matchen då man var nära att ta poäng. Det var en period i början av andra då gästerna kunde gå ikapp och ifrån till ledning med fem bollar.

IFK Skövde förde matchen i den första halvleken via 4-1, 10-6, 16-10 som blev till 18-15 i paus. Och publiken på dryga 2 000 personer vädrade morgonluft.

– Den första halvleken var nog den bästa för säsongen, menade duktige Adam Samuelsson.

Men i början av den andra halvleken tog det stopp. Kristianstad skärpte upp försvarsspelet och var effektivare framåt och gick snabbt upp till 18-23 och matchen kändes körd. Men hemmalaget gav sig inte utan kämpade på och kunde närma sig undan för undan. Slutet blev dramatiskt med en reducering till 29-30 som strax därefter blev till 31-32, 31-33 och till slut 32-33. Skövde hade bollen i anfall det allra sista men Christopher Hedberg fick läget lite för sent på högerkanten.

– Nu blev det förlust men jag är väldigt stolt över spelarna, tyckte tränaren Patrik Liljestrand.

Ola Lindgren tränare i Kristianstad, var inte nöjd med sitt lags insats. Det kändes som spelarna inte tog jobbet idag med något undantag.

Handbollsligan, herrar

Skövde-Kristianstad 32-33((18-15))

Skövde: Alfred Ehn 6, Adam Samuelsson 5, Kristian Svensson 5, Felix Kasch 5, Rasmus Wremer 4, Victor Röxner 3, Christopher Hedberg, Jack Thurin, Axel Magnusson, Michael Andersson. Kristianstad: Jerry Tollbring 7, Richard Hanisch 7, Mario Lipovac 5, Albin Lagergren 4, Viktor Hallén 3, Tim Sörensen 2, Stig Tore Moen Nilsen 2, Johannes Larsson 2, Olafur Gudmundsson.

Publik: 2 183.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".