Skövde IK jublar efter mål mot Köping.
Arkivbild. Foto: Foto: Jens Prytz, Sveriges Radio.

Skövde IK har grepp om allettanplats

Alexander Henriksson om skövdes seger
1:10 min

Skövde besegrade Forshaga med 2-1 under onsdagskvällen. Ett resultat som innebär att SIK behåller den så viktiga femteplatsen i tabellen som leder till Allettan.

Samtidigt tappade Grästorp ledning med 2-1 till förlust 3-2 efter förlängning borta mot topplaget Lindlöven. Det innebär för Grästorparnas del att avståndet upp till Skövde över strecket nu uppgår till fyra poäng. 

Skövde IK har i och med kvällens seger hemma mot Forshaga fortfarande allt i egna händer vad gäller att knipa den femteplatsen i herrarnas Hockeyetta som generar fortsatt spel i Allettan. 

Slutresultatet skrevs till 2-1 efter segermålet i den andra perioden av Alexander Henriksson. 

– Jag känner att vi gjorde en stabil insats, säger Alexander Henriksson direkt efter slutsignalen.

Skövde inledde matchen bäst och tog helt rättvist ledningen dryga sju minuter in i den första perioden. Målskytt; Oscar Forsmark som var tillbaka efter en tids skadefrånvaro. En ledning som stod sig fram till periodpausen. 

I den andra perioden var det Forshaga som kom ut som det bättre laget. Och lika välförtjänt som Skövdes 1-0-mål var - var värmlännignarnas 1-1-mål som prickades in av Nils Wilhelmsson bakom en skymd David Persson-Thorsell i Skövdemålet. 

– Vi har en liten dipp när de gör sitt mål. Men sen tycker jag att vi studsar tillbaka, säger Alexander Henriksson.

Ja, studsa tillbaka var det. Matchen svängde återigen över till Skövdes favör och ovan nämnde Alexander Henriksson slog in 2-1 i öppen kasse, fint framspelad av Oskar Nilsson, med dryga fem minuter kvar av den andra perioden.

Matchens sista tredjedel bjöd inte på något direkt skönspel från något av lagen och för Skövde passade den matchbilden bra. Skövdekillarna höll emot och resultatet från den andra perioden stod sig matchen ut.

– Bra första, hyfsad andra, bra tredje, så summerar segerskytten Alexander Henriksson de tre perioderna för hemmalaget.

För Skövdes del väntar nu tuffast tänkbara motstånd, serieledande Borlänge på bortaplanan, innan man reser till Köping till vad som kan bli den direkt avgörande matchen för huruvida Skövde spelar Allettan eller ej.

– Det är två jättetuffa matcher. Men vi tror på vad vi gör och vi ska vinna de två matcherna och ta oss till Allettan, säger Alexander Henriksson.

Utöver Grästorp och Skövde finns nämnda Köping som tredje lag och jagar femteplatsen. Kumla har har en match mindre spelad och har möjlighet att knapra in på Skövde på fredagskvällen då laget tar emot Arboga. 

Skövde IK - Forshaga IF 2 - 1 (1-0, 1-1, 0-0)

Period 1: 
PP1 1-0 (07:10) Oscar Forsmark (Niklas Lindmark, Oskar Back)
Skott: 7-9.

Period 2: 
1-1 (01:51) Nils Wilhelmsson,
2-1 (14:56) Alexander Henriksson (Oskar Niklasson, Adam Rundkvist)
Skott: 8-8.

Period 3:
Skott: 5-7.

Lindlövens IF - Grästorps IK 3 - 2 (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)

Period 1: 
1-0 (16:33) Albin Gunnarsson (Johan Persson)
Skott: 10-8.

Period 2: 
SH1 1-1 (12:13) Carl-Johan Svensson (Hugo Johansson, Lucas Geyzon)
Skott: 17-11.

Period 3: 
1-2 (11:45) Carl-Johan Svensson (Jesper Sellin),
2-2 (18:11) Felix Scharnke (Henrik Warman, David Berg)
Skott: 14-6.

OT:
3-2 (01:59) Anton Tano (Filip Bergmark, Albin Gunnarsson)
Skott: 1-1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".