havstenavägen våldtäkt
Foto: Ellen Zettergren
SKÖVDE

Vittnen fällde våldtäktsmannen i Havstena

Såg mannen ligga ovanpå den livlösa kvinnan
1:05 min

Två års fängelse blev domen efter den våldtäkt som skedde i Havstena-området i Skövde den nionde september. Vittnen som såg mannen begå våldtäkten blev avgörande i det här fallet.

Det var personer som slog larm och ingrep när de via ett lägenhetsfönster såg mannen förgripa sig på kvinnan utomhus på en upplyst parkeringsplats vid halv två på natten. Kvinnan låg livlös på asfalten medan mannen låg ovanpå henne med neddragna byxor.

Den 22-årige mannen och kvinnan hade varit på samma förfest och när kvinnan lämnade festen så följde mannen med henne ut. Han uppger själv att de hade samlag på en filt på en gräsmatta en bit därifrån, och enligt den tekniska undersökningen går mannens påstående inte att utesluta men i det här fallet är det vittnenas uppgifter som avgör och styrker brottet.

Ett vittne öppnade sitt balkongfönster och skrek  till mannen "Vad fan håller du på med?" Mannen drog då upp byxorna och svarade att det var lugnt och att kvinnan var hans flickvän."

Enligt domen befann sig kvinnan i en särskilt utsatt situation då hon var mycket berusad och mannen utnyttjade hennes tillstånd menar tingsrätten. Nu ska han betala 100 000 i kränkningsersättning och 15 000 för sveda och värk till brottsoffret.

Mannen döms även för ett fall av sexuellt ofredande då han tidigare samma kväll tog en annan kvinna på brösten under förfesten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".