Sebastian De Massa, målvakt i Åker/Strängnäs.
Sebastian De Massa, målvakt i Åker/Strängnäs. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio

De Massa om kollapsen på hockeyisen

"Jag minns inte jättemycket av vad som hände"
2:40 min

På onsdagskvällen föll Åker/Strängnäs målvakt, Sebastian de Massa ihop på isen inför 700 åskådare i ishallen i Mariestad. Här berättar han själv om händelsen från sjukhuset i Skövde.

Det var en bit in i tredje perioden som ishockeymatchen i division ett mellan Mariestad BoIS och Åker/Strängnäs fick avbrytas på grund av en händelse som såg mycket otäck ut från åskådarplats. Bortalagets 20-årige målvakt föll plötsligt ihop på isen.

Nästa dag träffar vi Sebastian de Massa på hjärtmedicin på Skaraborgs sjukhus.

– Jag minns inte jättemycket av vad som hände, mer än att jag ramlade ihop och slog i huvudet, och att vi förlorade, säger han.

I periodpausen inför tredje kändes allt bra, berättar han, men han minns också hans lag spelade dåligt när de kom in på isen igen.

– Sen gjorde dom väl mål, och innan de släppte pucken så ramlade jag. Det blev svart för ögonen.

Än har han inte fått några svar på vad som kan ha orsakat händelsen.

– De har fokuserat mest på hjärtat och kollat så att det är okej. Men jag har även gjort hjärnscanning ifall det är någon blödning i hjärnan från slaget.

Hur mår du då?

– Efter omständigheterna bra. Det är väl huvudvärk jag har. Jag börjar piggna till lite, det var en lång natt med många tester.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".