Niklas Lindmark, matchhjälte i Skövde IK. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
1 av 2
Niklas Lindmark, matchhjälte i Skövde IK. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Skövde IK stoppar Borlänge. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
2 av 2
Skövde IK stoppar Borlänge. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
ISHOCKEY

Skövde IK klart för Allettan

Niklas Lindmark om segern och känslan för spel i Allettan
2:16 min

Skövde IK vann mot topplaget Borlänge HF med 5-4 på Billingehov och är klart för spel i Allettan. Det var en spännande match som svängde fram och tillbaks innan avgörandet kom.

Skövde IK fick en kanonstart med mål efter 25 sekunder genom Carl-Johan Sjögren och det stod sig till slutet på första perioden då först Borlänge kvitterade i powerplay men sedan gjorde hemmalaget två snabba mål till 3-1 genom Niklas Lindmark och Tomas Wallgren. Och det såg bra ut inför den andra perioden.

Men det blev tvärtom. Borlänge fick fart och gjorde tre mål på knappt tre minuter och Skövde låg plötsligt under med 3-4.

I den tredje perioden så var hemmalaget på gång igen och kunde både kvittera till 4-4 genom Viktor Jörnevik och göra segermålet dryga trettio sekunder från slutet då Niklas Lindmark kunde göra sitt andra och bli matchhjälte.

- Jag fick en halvträff, men den hittade sin väg ändå och det var skönt, som en blandning mellan julafton och nyår, menade matchhjälten Niklas Lindmark.

Skövde fick en utvisning men kunde fixa en Allettaplats.

- Vi startade matchen bra men fick bekymmer i andra, framför allt bakåt, men det var starkt att komma tillbaks i tredje, sammanfattade tränaren Tomas Kämpe matchen.

- Det är "djävligt" skönt att det är klart med allettan. Nu får vi träna på hårt under helgerna, så vi kommer väl förberedda, avslutade Niklas.

Skövde IK - Borlänge HF 5 - 4 (3-1, 0-3, 2-0)

Period 1: EQ 1-0 (00:25) Carl-Johan Sjögren (Oskar Back), PP1 1-1 (16:42) Dick Ahlström (Marcus Andersson, Nils Eriksson), EQ 2-1 (17:45) Niklas Lindmark (Carl-Johan Sjögren, Oskar Back), PP1 3-1 (18:57) Thomas Wallgren (Carl-Johan Sjögren, Oskar Back)

Skott: 16-7.

Period 2: EQ 3-2 (04:01) Markus Nygren (Erik Pers, Karl Hassel), EQ 3-3 (05:08) Lars Eriksson (Nils Eriksson, Marcus Andersson), EQ 3-4 (06:57) Markus Nygren (Erik Pers, Karl Hassel)

Skott: 4-8.

Period 3: EQ 4-4 (10:17) Viktor Jörnevik (Alexander Henriksson, Niklas Lindmark), EQ 5-4 (19:28) Niklas Lindmark (Adam Rundkvist)

Skott: 10-7.

Totalt: 30-22. 

Utvisningar: Skövde IK 3x2 min., Borlänge HF 4x2 min.

Domare: André Hiljanen, VÄXJÖ

Publik: 980

Matchens lirare, Skövde IK: Oskar Back

Matchens lirare, Borlänge HF: Markus Nygren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".