Gun Sjöberg vid sitt köksbord.
Gunsan Sjöberg. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio

Hjälper de drabbade efter villabranden

Vännen Gunsan Sjöberg: Dom har en husbil att bo i
3:07 min

I lördags natt förlorade en man och kvinna utanför Lerdala det mesta när deras hur brann ner till grunden. Gunsan Sjöberg håller nu i en hjälpinsamling till de drabbade.

Det var i lördags kväll som det drabbade parets hus utanför Lerdala började brinna medan de själva var på fest. Deras hund befann sig utomhus i en hundgård och klarade sig på det sättet.

– När de kom hem såg de att det brann, och då var det för sent, säger Gunsan Sjöberg i Dala som är nära vän med de drabbade.

Huset totalförstördes i branden.

– Dom har en husbil som de bestämt att de vill bo i. Sen ska försäkringsbolaget komma ut med en byssja av något slag som det förhoppningsvis finns dusch och toalett i.

Tillsammans med sin dotter har Gunsan Sjöberg skapat en facebookgrupp där de samlar in saker som det här paret nu behöver.

– Intresset har varit lavinartat. Jag är jätteglad. Min tanke var att man måste göra någonting. Vem sjutton tänker på tandkräm och basvaror i en sådan situation? Rena trosor, kalsonger, strumpor... 

– Jag vill också tacka alla som bidragit. Det betyder oerhört mycket, säger Gunsan Sjöberg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".