Fotbollspelaren Zlatan Ibrahimovic och Ulf Karlsson.
Fotbollspelaren Zlatan Ibrahimovic och Ulf Karlsson. Foto: AFP, Jenni Jansson/Sveriges Radio.

Rättegång om påstått Zlatan-förtal

Johan Eriksson: "Tillfredsställande att en sanning ska hanteras i domstol"
1:02 min

I Värmlands tingsrätt i dag ska det avgöras om det som den förre förbundskaptenen i friidrott, Ulf Karlsson, sa om Zlatan Ibrahimovic och dopning var förtal eller inte. Uttalandet gjordes i våras.

Läs direktrapporteringen från rättssalen här!

På måndagen genomfördes den rättegång där det ska avgöras om det var förtal när den förre förbundskaptenen i friidrott, Ulf Karlsson, sa att han trodde att Zlatan Ibrahimovic dopat sig när fotbollsstjärnan gick upp mycket i vikt på kort tid. Rättegången äger rum på Värmlandstingsrätt i Karlstad.

– Det är tillfredställande att man för en gång skull kommer att hantera en sanning i domstol, sa Ulf Karlssons försvarsadvokat Johan Eriksson före förhandlingen.

Bägge parter använde nämligen en videoupptagning av den debatt som Ulf Karlsson deltog i, som bevismaterial. Det är just ett uttalanade under denna inspelning av en paneldebatt som Ulf Karlsson deltog i, i våras som är viktig.

– Diskussionen kommer ligga om uttalandet är förtal eller inte, sa Johan Eriksson.

Ulf Karlsson känner att det ska bli skönt att rättegången äntligen drar igång och att han kan lägga detta bakom sig berättar Johan Eriksson.

– Det blev ju tråkigt för alla inblandade på ett sätt som inte var meningen att det skulle bli faktiskt, säger Johan Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".