Fatos Kücükyldiz gör mål för sitt Skövde HF. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
1 av 2
Fatos Kücükyldiz gör mål för sitt Skövde HF. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Angelica Wallén tillbaks i Skövde i Skurus färger. Foto Tommy Järlström P Sveriges Radio
2 av 2
Angelica Wallén tillbaks i Skövde i Skurus färger. Foto Tommy Järlström P Sveriges Radio.
HANDBOLL

Skövde HF vann mot Skuru

Fatos Kücükyldiz om Skövdes seger
2:48 min

Det blev seger för Skövde HF då man mötte topplaget Skuru IK hemma i Arenan. 27 - 26 slutade den spännande matchen efter ledning för Skövde i paus med 14-13.

Det var en jämn första halvlek där lagen följdes åt fram till 14-13 som det stod i paus Men in den andra halvleken så började hemmalaget bra. Visade upp ett taggat försvarsspel och drev på bra framåt och gick upp till en ledning med 19-15. Flera spelare steg fram och i målet så storspelade Viktoria Börjeson. Skövde fortsatte att driva på och via 22-17 och efter dryga kvarten var ställningen 24-21.

- Vi pratade om att ge 100 % i varje satsning. Det gjorde vi och det resulterade i mål, menade sexmålsskytten Fatos Kücükyildiz.

Men sedan blev det grus i maskineriet och Skuru reducerade undan för undan och efter 21 min av andra halvlek var ställningen 24-24. Skövde tog "time out och Tilda Olsson steg fram och gjorde två viktiga mål till 26-24. Men Skuru gav sig inte och kunde kvittera till 26-26 när det återstod två minuter.

Men Skövde ville inte vika sig denna kväll. En minut kvar och Sara Johansson stänker in 27-26. Skuru misslyckas i nästa anfall och Skövde begär "time out" med 20 sekunder kvar. Skuru går ut med offensivt försvar men hemmalaget håller undan och vinner.

Hemmalaget gör stundtals en bra match med flera goda prestationer bland spelarna. Fatos är nämnd, Viktoria Börjesson i mål är duktig, Julia Ehn gör en bra fösta halvlek Tilda Olsson gör viktiga mål och Sara Johansson avgör.

En viktig seger som för upp laget till en femte plats i tabellen med 12 poäng.

I Skuru såg vi Angelica Wallén från Tibro, tidigare i Skövde HF och proffs i Danmark och Frankrike. Hon har ju spelat en hel del i landslaget men blev inte uttagen till EM som spelades nyligen i Sverige. Det var en besvikelse, menade hon efter matchen.

Skövde-Skuru 27-26((14-13))

Skövde: Fatos Kücükyildiz 6, Julia Ehn 4, Sara Johansson 4, Sofia Berggren 3, Tilda Olsson 3, Rebecka Otter 2, Tilda Matthijs 2, Linnéa Efraimsson, Malin Larsson, Sofia Berndtsson. Skuru: Alexandra Bjärrenholt 6, Mathilda Lundström 5, Hanna Åhlén 4, Madeleine Östlund 4, Jenny Södrén 3, Daniela De Jong 2, Angelica Wallén 2.

Publik: 612.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".