Handboll
Foto: Jan Erik Henriksson/TT
HANDBOLL

Lovande start räckte inte för Skara HF

"Första kvarten var riktigt riktigt bra"
2:41 min

Skara HF inledde bra och lovande borta mot Västerås Irsta, men trots det blev det ännu en förlust (20-31). Nyförvärvet Erica Widell var tillbaka i högsta ligan - efter sex år.

När Svensk handbollselit startade om efter EM-uppehållet, så det ut som att det skulle bli en nystart för Skara HF. Laget inledde bra och lovande borta mot Västerås Irsta. Det lila laget tog ledningen och förde spelet, men sedan började nedgången.

- Första kvarten var riktigt riktigt bra, men sedan gjorde vi några tekniska fel som gjorde att de kontrade väldigt lätt på oss och gick om oss, sade Erica Widell.

Även om Västerås Irsta kom ikapp och förbi, fortsatte Skara att hålla jämna steg.

- Det stod ändå 14-10 i paus, vilket jag fortfarande tycker är väldigt bra, men det är i andra halvlek som vi tappar alldeles för mycket.

Det är inte första gången som Erica Widell spelar i damernas högsta liga (hon har bland annat tagit SM-guld med Skövde HF), men när hon bildade familj så slutade hon med handboll på toppnivå. Fast så här i efterhand, kan man konstatera att det bara handlade om en paus - på sex år.

- Det är jätteroligt att vara tillbaka på planen! Man känner igen stämningen som är här runtomkring, det var väldigt mycket folk i hallen i dag. Och det var bara väldigt roligt.

Det hann bli några mål också i comebacken, men tvåbarnsmamman är medveten om att hon har en bit kvar till den absoluta toppformen.

- Jag upplever mig själv som väldigt ringrostig. Jag har ju tappat mycket styrka och det är något som jag behöver bygga upp igen. Handbollsmässigt känns det OK, men jag kan mycket mer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".