Bil.
Det var på den här parkeringen som mannen ska ha backat ut så att tjejerna flög av motorhuven. Bilden är från ett senare tillfälle med en annan bil. Foto: Ur förundersökningen.
TÖREBODA

Åtalas: Backade med tjejer på motorhuv

De två tjejerna satt på motorhuven och torkade efter ett bad. Då backade bilägaren iväg och de båda skrapade sig och slog ut tänder på asfalten.

Det här hände på midsommarafton i Töreboda när en kvinna i 20-årsåldern och en yngre flicka cyklat till kanalen för att bada. En stund senare kom den yngre flickans pojkvän dit i bil.

Mannen saknade körkort och bilen hade körförbud.

Efter att ha badat satte sig tjejerna på den varma motorhuven för att torka, men enligt flera vittnen började mannen då plötsligt att backa i hög fart med bilen. När han sedan svängde runt på en asfaltsparkering ska de två ha flugit av och skadat sig mot asfalten.

Det handlade om rejäla skrapsår, men även utslagna tänder.

Det här brottet rubriceras som vållande till kroppsskada. Mannen åtalas också för flera andra brott, bland annat grov vårdslöshet i trafik då han i maj månad ska kört en vansinnesfärd med bil genom Töreboda för att komma ifrån polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".