Oliwer Fjällström leende i avbytarbåset
Oliwer Fjällström Foto: Adam Ihse/TT

Ny Lidköpingssuccé i Frölunda

"Riktigt mäktigt"
1:50 min

När lagkompisen Rasmus Dahlin är i Kanada, och blir historisk som den yngste någonsin att spela JVM, passar Oliwer Fjellström också från Lidköping på att debutera och göra mål i Frölundas a-lag.

– Riktigt mäktigt. En upplevelse för livet, säger Oliwer Fjellström om det som blev segermålet i mötet med Karlskrona under måndagskvällen.

Lidköpings HC levererar hockeytalanger på löpande band just nu. Det är inte bara supertalangen Rasmus Dahlin som står i fokus. Utan nu har även Oliwer Fjällström, 17 år, uppmärksammats. Detta efter att han i sin första match som ordinarie i Frölundas a-lag avgjorde mötet mot Karlskrona med sitt 2-1-mål under måndagskvällen. 

– Det är något man aldrig kommer glömma, säger Fjellström.

Att två sådana här talanger kommer upp vid samma tid är mycket ovanligt och att de dessutom kommer från samma förening, HC Lidköping, gör ju det hela än mer anmärkningsvärt. Och Oliwer Fjellström ger beröm till ledarna i Lidköping.

– I Lidköping hade vi bra tränare som sa till oss vad som verkligen krävs, säger Fjällström.

Samtidigt som Oliwer Fjellström gör succé på hemmaplan så gör ju Rasmus Dahlin detsamma i Kanada, tillsammans med Småkronorna. Något som Oliwer givetvis har koll på.

– Rasmus han har lyckats ganska bra har jag märkt, säger Oliwer skrattandes och tillägger:

Rasmus är riktigt duktig så jag är inte förvånad alls.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".