Viktor Jörnevik i Skövde IK har en målchans. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Viktor Jörnevik i Skövde IK har en målchans. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
ISHOCKEY ALLETTAN

Tung start för Skövde IK - storförlust mot Troja/Ljungby

En besviken lagkapten Adam Rundkvist
2:27 min

Efter ett underläge med 0-3 efter knappa tre minuter mot Troja/Ljungby så kunde inte Skövde IK resa sig igen utan matchen slutade hela 1-8 till gästerna från Småland.

Den första perioden blev en mardröm för Skövde IK. Via 0-3 på knappa tre minuter så blev det till 0-5 i första periodpausen och matchen var ju i stort sett körd. 1-2 i den andra perioden och 0-1 i den tredje blev då till slut 1-8 och en premiär i moll för hemmalaget mot starka Troja/Ljungby, som anses som favorit i Allettan. I laget spelade för övrigt Carl-Johan Svensson från Grästorps IK i denna match.

Det var besvikelse naturligtvis i hemmalaget efter matchen och tränaren Tomas Kämpe kunde bara konstatera att Troja/Ljungby var det bästa laget som man mött denna säsongen.

- Vi tappade också allt och vi får hoppas att detta blir ett uppvaknande för spelarna så att alla gör sitt bästa. Vi måste våga mer och vi måste lära oss att spela fränare och mer bestämt, avslutade han.

Lagkaptenen och ende målskytten i hemmalaget Adam Rundkvist var naturligtvis besviken och tyckte det kändes surt men att man får försöka gå vidare och ta revansch nästa omgång och spela bättre mot nästa motstånd som är Lindlöven på bortais.

 

Skövde IK - Troja/Ljungby  1-8 (0-5, 1-2, 0-1)

Skövde IK: Adam Rundkvist

Troja/Ljungby: Jens Holmström 3, Jesper Eriksen 2, Stefan Söder, Mattias Åkesson och Tobias Törnkvist.

Publik: 1612

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".