Kollage med stillbild ur polisfilm och en polisbil
Foto: Bild från förundersökningen/TT

Filmad körskolelärare fälls för fortkörning

1:24 min

En körskolelärare åtalades för att ha kört i 144 km/h på en 100-väg. I dag dömdes mannen till böter för hastighetsöverträdelse.

Se polisens film här!

Körskoleläraren döms i tingsrätten till 4 000 kronor i böter efter att domstolen slagit fast att han kört i 144 km/h på 26:an mellan Loringa och Borgunda en dag i september.

Det var när mannen i hög fart kört om en civil polisbil, som den ensampatrullerande polismannen tog fram sin mobil och filmade efterföljandet. Polisens hastighetsmätare visar 165 km/h på filmen (vilket i praktiken motsvarar 144 km/h).

Den filmen fanns med bland bevismaterialet och rätten menar att man på denna film kan se att avståndet mellan polisen och fortköraren inte minskar under en lång sträcka.

Körskoleläraren blev också av med sitt körkort direkt efter att han stoppades i närheten av Borgundarondellen. Återkallelsen var på tre månaders tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista