Kollage Johan Sixtensson och Sandviken
Johan Sixtensson och Sandviken Foto: Filip Landqvist/Sveriges Radio/Pernilla Wahlman / TT

Villas tränare: Vi drar längsta strået

"Det känns så bra det kan göra"
1:15 min

Ikväll spelar Villa Lidköping seriefinal borta mot Sandviken i bandyns elitserie. Vid seger firar Villa nyår som serieledare. Vilket också tränare Johan Sixtensson tror blir fallet.

– Ja, det tror jag att vi gör. Det kommer krävas en jättebra insats av oss och det blir naturligtvis tufft men jag tror vi drar längsta strået, säger Villa Lidköpings tränare Johan Sixtensson.

Det är två lag med fin form som kommer till kvällens rena seriefinal. Blåvita Villa Lidköping har fem raka matcher utan förlust, varav fyra vinster, och Sandviken har fem raka segrar i bagaget. 

När lagen möttes i säsongens första match i arenan i Lidköping tog Villa en övertygande seger med 5-0 hemma i arenan i Lidköping. Men Johan Sixtensson säger att det inte är något som kommer spelar särskilt stor roll inför fredagens match. 

– Det är inget vi reflekterar jättemycket över men det är klart att det är bra minnesbilder, säger Sixtensson.

Mellandagarna är en av de mest intensiva bandyperioderna på året och de blåvita gör ikväll sin tredje match på fem dagar däribland den långa bortaresan till Kalix.

Trots den hårda matchningen är Johan Sixtensson är övertygad om att laget kommer orka prestera.

– Ja, det kommer vi göra. Det är klart att vi ör lite möra efter resan till Kalix men vi har hunnit spela en match däremellan och fått sova ut lite så det det känns så bra det kan göra, säger Villatränaren.

Matchen drar igång klockan 19.00 och du hör den i Sportextra i P4 under kvällen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".