Hellner slutade sjua.
Hellner slutade sjua. Foto: Pedersen, Terje

Hellner skuggar toppen i Tour de Ski

Marcus Hellner kom in som sjua när Tour de Ski fortsatte med den andra etappen, 10 km masstart.

Hellner, som under loppet såg till att skaffa sig viktiga bonussekunder, var sex sekunder efter Sergej Ustiugov i mål. Etappsegern var ryssens andra raka.

Hellner var trött efteråt.

– Tungt att tävla på den här höjden. Man får ingen luft, riktigt. Det gick bättre än i går, men jag är fortfarande tung i kroppen. Hoppas jag får några bättre lopp framöver, sade Hellner till SVT.

Jens Burman, som plötsligt bara hade en stav, kom in som 15:e åkare medan Daniel Rickardsson kom långt ner i fältet, nästan en minut från etappsegern.

– Klantigt. Satte staven mellan benen på mig själv och så gick den av, sade Burman.

I gårdagens sprint föll Jens Burman och slutade långt bak i kvalet.

I den andra etappen var oturen framme igen - tre gånger om.

– Jag ramlade två gånger, sen gick staven av, säger han efter 10 kilometersloppet.

Jens Burman hade startnummer 37 när Tour de Ski fortsatte med den andra etappen, 10 kilometer masstart. Svensken, som hade otur och föll på en isfläck i går, avancerade placering efter placering och var vid 8,1 kilometer åtta. Men i sista uppförsbacken var oturen framme på nytt.

– Det var struligt. Jag skulle börja springa uppöver där och så satte jag staven innanför skidan så jag vurpade. Och när jag skulle upp halkade jag till och fastnade med skidan i den som var bredvid. Så det var väl bara mitt fel, säger Burman.

Han fick köra upploppet med bara en stav, och blev till slut 15:e man i mål.

– Man hade kanske kunnat vara topp 10 annars. Det är klart det är tråkigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".