Martin Smedjeback föreläser om köttätandets psykologi. Foto: Christopher Johansson / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Martin Smedjeback. Foto: Christopher Johansson / Sveriges Radio

Martin Smedjeback: Märklig ståndpunkt

1:03 min

Freds- och djurrättsaktivisten, Martin Smedjeback, håller inte med om Skövde kommuns argument för att ställa in hans föreläsning.

När kommunala ungdomshuset Nyeport i Skövde valt att stoppa Martin Smedjebacks föreläsning ""Varför vi älskar hundar, äter grisar och klär oss i kor", så var det med motiveringen att det skulle vara för ensidigt för ungdomarna i Skövde att bara höra Smedjebacks syn på det här med att äta kött och att föda upp djur för livsmedelsproduktion.

Men det argumentet köper han inte.

– Jag tror att Lantbrukarnas riksförbund är ute och pratar med ungdomar om hur de ser på jordbruk utan att det finns någon där som företräder djurens rättigheter. Så jag tycker det är en märklig ståndpunkt.

Hur blir det nu då med den här föreläsningen?

– Jag har redan blivit kontaktad av flera stycken som vill arrangera den och som försöker hitta nya lokaler. I Skövde eller någon annanstans i Skaraborg. Jag är hoppfull.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista