Häktade mannen tidigare dömd för sexbrott mot barn

0:57 min

Den man i 60-års åldern som är häktad misstänkt för flera våldtäkter mot barn har tidigare dömts för sexualbrott. Under flera års tid utnyttjade han sin dotter.

För över 20 år sedan dömdes den här mannen till ett års fängelse för sexuellt utnyttjande av underårig. Han hade under fyra års tid vid flera tillfällen förgripit sig på sin dotter, enligt domen i hovrätten.

Mannen bodde då i en annan del av landet och det framgår av domen att brotten pågick från det att dottern var fyra år tills hon blev åtta. När en brottsutredning inleddes så flyttade mannen till Skaraborg eftersom det spreds rykten om honom, står det i domen.

Han har hela tiden nekat till brotten men hovrätten satte stor tilltro till flickan som beskrev hur hon kunde vakna mitt i natten av att pappan tog tag i hennes hand och fick henne att utföra sexuella handlingar på honom. 

Spontant berättade hon att hennes ena hand var "tagen" och att fadern satt den på sin snopp, står det i domen. Enligt dottern skedde detta många gånger, hon tappade räkningen.

Nu är mannen alltså på nytt misstänkt för allvarliga sexualbrott. Han är sen en tid häktad, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkter mot barn, detta ska ha skett på mannens hemort i östra Skaraborg och på andra platser i landet.

Det rör sig om två barn där brotten misstänks ha pågått sedan 2005. Under fredagen häktades mannen även för misstankar om våldtäkt mot ett tredje barn, detta ska ha skett mellan 2012 och 2016, enligt åklagaren. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista