Kollage Hanna Wigh och Anders Forsberg
Hanna Wigh och Anders Forsberg Foto: Sveriges Radio

Storbråk inom SD i Skaraborg

Den ekobrottsåtalade SD-ledamoten Anders Forsberg har kallat sina partikamrater Hanna Wigh och Maddelen Larsson för "psykopat" och "helt väck i huvudet" i en hemlig inspelning som Expressen publicerat.

I en hemlig bandinspelning som Expressen i dag publicerat har den ekobrottsåtalade SD-ledamoten Anders Forsberg kallat sina partikamrater Hanna Wigh och Maddelen Larsson för "Psykopat!" "Helt väck i huvudet!" "Aggressiv!" och "Kan inte bete sig normalt."

Hanna Wigh och Maddelen Larsson var de två som först fattade misstankar och anmälde Anders Forsberg när de förstod att allting inte stod rätt till med partidistriktets kassa.

Det är drygt två veckor sedan som SD-riksdagsledamoten Anders Forsberg åtalades för grov förskingring. Brottsmisstanken gäller sammanlagt drygt 1,1 miljoner kronor som han under åren 2013 till 2015 fört över från SD Skaraborgs kassa till det egna företaget när han var kassör för partidistriktet.

I polisförhör har Forsberg medgett överföringarna men han ska sen ha fört tillbaka pengarna och han erkänner de faktiska omständigheterna att olovligen förflyttat pengar till sina privata konton för att kunna betala lån och fakturor bland annat. Men han förnekar brott.

P4 Skaraborg söker Hanna Wigh och Anders Forsberg för en kommentar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".