Villa Lidköpings stjärnor utan kontrakt

1:36 min

Villa Lidköpings två landslagsspelare Daniel Andersson och Jesper Eriksson står utan kontrakt till nästa bandysäsong. De är två av totalt fem spelare i laget vars framtid är oviss i Lidköpingsklubben.

Efter Villa Lidköpings abrupta slut på SM-slutspelet börjar nu arbetet med att forma nästa säsongs trupp på allvar och högsta prioritet är att försöka förlänga med nyckelspelarna Daniel Andersson och Jesper Eriksson.

Duon har ännu inte bestämt sig och Daniel Andersson säger till P4 Skaraborg att han inte tagit ställning till nästa säsong, i spåren av den stora besvikelsen över att åka ut i tre raka matcher mot Bollnäs i semifinalen.

Situationen är likadan för Jesper Eriksson som personligen gjort sin bästa säsong i karriären med bland annat ett VM-guld.

Anfallaren Andersson och mittfältaren Eriksson är två av totalt fem spelare som står utan kontrakt.

Vi har som ambition att behålla de flesta av våra spelare givetvis. Vi vill jobba med långsiktighet och kontinuitet i det arbetet som inleddes för ett antal säsonger sedan och som varit framgångsrikt i år fram till semifinalserien drog igång.

Övriga tre vars kontrakt löper ut är Tim Persson, Tobias Backman och Petter Björling.

Persson säger att han fört diskussioner om en förlängning med Villa sedan VM-uppehållet och att Lidköpingslaget är det hetaste alternativet men att han även blivit kontaktad av andra elitserieklubbar som hört sig för.

Den skridskoskicklige mittfältaren/anfallaren har gjort sex säsonger i klubben. Han menar att han vill ha en bra helhetslösning vid sidan av isen och samtidigt en tydlig roll i laget för att fortsätta utvecklas som spelare.

Vad gäller Tobias Backman, som gått ryggskadad under stora delar av säsongen, så har han också suttit ner med klubben och pratat om en fortsättning.

Backman uppger att han för egen del vill stanna kvar i laget och att han i nuläget inte fört några diskussioner med andra klubbar.

Villa hoppas alltså i nuläget på att förlänga med samtliga och hålla truppen intakt, för att på så sätt begränsa antalet eventuella nyförvärv trots att laget inte höll för favorittrycket.

– Det kan väl lika gärna vara så att vi behöver jobba med de mentala bitarna ännu mer som att vi ska rekrytera in en ny spelare.

Måste det inte till någon form av förändring på spelarsidan med tanke på att det blev respass på det här sättet i semifinalen?

– Nja, alltså, man vinner inte serien, Svenska cupen och spelar final i World cup om man har ett dåligt gäng. Det måste jag bara understryka. 

Tränarstaben med Johan Sixtensson i spetsen har kontrakt över nästa säsong och även klubbchefen Jonas Johansson har styrelsens fulla förtroende och kommer att fortsätta enligt honom själv.

– Jag har inte fått några andra signaler nu i alla fall, avslutar han.

Tidigast i nästa vecka tror Johansson att det kan klarna vad gäller de kontraktslösa spelarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista