PLAYOFFHOCKEY

Mariestad BoIS tappade ledning - färdigspelat för säsongen

2:03 min

Trots en fin start och 2-0-ledning i den tredje matchen mot Troja/Ljungby så blev det förlust med 2-3 för Mariestad BoIS.

Mindre än ett dygn efter att Troja/Ljungby vunnit det andra mötet i matchserien tack vare ett omdiskuterat mål, var det dags för den tredje och avgörande matchen.

Och till en början såg det ut som att där målet, var en alldeles utmärkt tändvätska för Mariestad BoIS. Frånsett att en Troja-offensiv under matchens första minuter så var det spelarna från Skaraborg som styrde på isen.

Ungefär halvvägs in i första perioden, och inom loppet av mindre än en minut, hade BoIS tagit ledningen efter mål av Lucas Larsson och Linus Engqvist.

I mittenperioden reducerade Troja till 1-2, men det var forceringen i tredje som fällde avgörandet. Och när den offensiven dessutom möttes av tröttkörda Mariestadsspelare, då gled matchen BoIS ur händerna.

Forwarden Johan Dahlbom var otroligt besviken efter förlusten, men samtidigt full av beundran för sina lagkamrater:

- Jag är otroligt stolt över killarna. Vi krigar på bra och ger det en ärlig chans, det är bara surt att vi inte lyckas.

För stunden har Johan Dahlbom svårt att vara riktigt nöjd, men trots allt tycker han ändå att laget har en riktigt bra säsong bakom sig:

- Vi har gjort en riktigt bra säsong med tanke på de resurserna vi har jämfört med Troja, så trots allt faller vi med flaggan i topp... 

 

IF Troja/Ljungby - Mariestad BoIS HC 3 - 2 (0-2, 1-0, 2-0)

Period 1: EQ 0-1 (08:44) Lucas Larsson (Alexander Liljedahl), EQ 0-2 (09:42) Linus Engqvist (Filip Engqvist, Christian Hägg). Skott: 12-13.

Period 2: PP2 1-2 (10:20) Stefan Söder (Johan Andersson, Jonatan Nielsen). Skott: 13-5.

Period 3: EQ 2-2 (03:41) Sebastian Benker (Mattias Åkesson, Daniel Karlsson), EQ 3-2 (09:37) Daniel Karlsson. Skott: 21-3, totalt: 46-21.

Utvisningar: IF Troja/Ljungby 1x2 min., Mariestad BoIS HC 4x2 min.
Domare: Johan Magnusson, TRANÅS
Publik: 2001

Matchens lirare, IF Troja/Ljungby: Daniel Karlsson Matchens lirare, Mariestad BoIS HC: Filip Törnqvist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista