Securitas om helgens angrepp på väktare i Skövde

1:09 min

Två dagar i rad har väktares bilar angripits med stenkastning i Södra Ryd i Skövde. Vaktbolaget ska nu granska rutinerna för arbete i området.

Ronny Fredriksson är pressinformatör vid Securitas:

– Vi gör alltid förnyade riskbedömningar utifrån vad som händer, och det lär i högsta grad bli aktuellt i det här läget, säger han.

Två nätter på raken, natten till lördag och natten till idag, har väktare angripits med stenkastning mot sina fordon av okända gärningsmän.
I båda fallen har händelserna inträffat på samma ställe vid Timmervägen i Södra Ryd.
På andra håll i landet har Securitas stoppat sina ronder efter att personal utsatts. Men då har angreppen pågått längre tid än vad som varit fallet i Skövde. Ronny Fredriksson tror att man i första läget kommer att skärpa rutinerna kring personalens egen säkerhet:

– Nu ska skyddsombud i Skövde titta på det här tillsammans med lokal arbetsledning. Jag vill inte föregripa deras samtal, men jag känner inte till något annat än att vi kommer att uppmana till större försiktighet när man gör sina ronder. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista